MENU

CONTACT

LOCATIE

Home

 

Leveren

Advies

Links

Nieuwstraat 28

1671 BD Medemblik

0227 - 608 046

Maandag  t/m vrijdag 10 - 18 uur

Zat 10 - 17 uur

 info@furry-friends.nl

 

 
Website door: Hademax - Barendrecht

 

 

Titeren

Titeren, wat is dat ??

Bij ons in de zaak houden we al een aantal jaren titersessies in samenwerking met Froukje Seip.

 

Wat houdt dat in ?

Eigenlijk heel simpel, kijken of de hond beschermd is tegen de 3 belangrijkste ziektes en/of dat ze geënt moeten worden.
Mensen die titeren zijn niet tegen enten maar wel tegen overbodig enten. De enting zelf is niet slecht maar de draagstoffen die met de enting worden ingespoten kunnen, door individuele overgevoeligheid voor vaccinatie, ervoor zorgen dat ze er last van krijgen.

 Vaak horen we "ja, maar ze zijn geënt dus beschermd", maar is dat wel zo ? Weet je 100% zeker of ze beschermd zijn en of de enting is aangeslagen?

Wij laten ook onze honden titeren en weten dus 100% zeker dat ze zijn beschermd. Voor ons was de grootste "eyeopener" de sessie toen onze Flatcoated Julie als pup getiterd werd. Ze was 5 maanden en wij wilde weten of haar puppyentingen waren aangeslagen. Gelukkig was ze keurig beschermd. Bij deze sessie was er ook een echtpaar met 2 volwassen honden en een pup van eveneens 5 maanden. De volwassen honden kwamen voor de titer. op de vraag of de pup niet hoefde was hun antwoord "die heeft net zijn puppyentingen gehad". Dus de wedervraag was "zijn die aangeslagen" ? Nou, dat weet je dus nooit en daarop werd besloten om de pup toch ook te laten titeren.

De uitslag voor de pup wees uit dat deze nul bescherming had voor Parvo. Nou, als je ergens je hond voor wilt beschermen is het wel de Parvo. Die enting was dus niet aangeslagen.
Dan kan je je afvragen waarom niet. Dit kan meerdere redenen hebben. Ten eerste kan de pup nog de antistoffen van zijn moeder gehad hebben tijdens het enten, maar wat ook kan is dat het merk waarmee ze geënt is niet door het lichaam wordt verwerkt en daar door niet voor de gewenste bescherming zorgt.

 

Wat gebeurt er tijdens zo'n sessie ?

Er komt een dierenarts langs en die neemt bij de hond een paar druppels bloed af. Deze gaat ze testen of de hond antistoffen heeft voor Hepatitus, Distemper en Parvo. Met die antistoffen wordt dus aangetoond of de hond beschermd is. De dierenarts vermeld dit keurig in het paspoort van de hond. Is een pup goed beschermd wordt deze voor een jaar afgetekend, bij volwassen honden die goed beschermd zijn voor 3 jaar.

 

Even weer onze ervaringen

Janice, onze zwarte Flatcoated, is nu 6 jaar. Als pup bij de fokker geënt en doordat ze uit België kwam met 15 weken heeft ze daar de eerste 3 entingen gehad. Wij zijn gaan titeren en ze werd als pup voor 1 jaar afgetekend. Na een jaar hebben we weer getiterd en ze werd voor 3 jaar afgetekend. Na die 3 jaar is ze wederom getiterd en werd Janice weer voor 3 jaar afgetekend en dus beschermd. Dus ipv jaarlijks te laten enten heeft ze alleen haar 3 puppy entingen gehad en is nog steeds keurig beschermd.

Kortom....... meten = weten !!

 

Kunnen katten ook getiterd worden ?

Het antwoord is kort en bondig, ja, ook katten kunnen getiterd worden of ze na hun enting goed beschermd zijn !!

 

Vragen ?

Stel ze ons, maail ze ons door of geef ons een telefoontje, we geven met alle plezier een persoonlijke uitleg !

https://www.facebook.com/VacciCheck.nl

https://www.vaccicheck.nl/#